lørdag, mars 11, 2006

Pedagogikkstudentens 9 bud

Til skrekk og advarsel

1. Jeg skal aldri utsette noe som helst, for eksempel til siste kvelden - ingen gode lærere gjør jo det, men alltid gjøre alle forberedelser i god tid. All kopiering må senest skje dagen før slik at jeg aldri behøver å forlate en time fordi kopimaskinen er ødelagt.

2. Jeg vil være ydmyk overfor mine veiledere og suge til meg all erfaring de øser ut. Jeg vil spørre, lytte og notere, og jeg vil ta til meg alle råd og bruke dem selv om jeg ikke nødvendigvis synes de er gode. Jeg vil i god tid før hver eneste time skissere mitt forslag til opplegg og spørre veileder om råd og synspunkter, ta rådene til meg og bruke dem, og jeg vil i etterkant av timen notere alt av det veileder har å si, både eventuelle positive ting og negative, for så å bruke rådene i senere timer. Selv om jeg ikke synes de er gode.

3. Jeg vil ikke gi uttrykk for hvordan jeg synes en time har gått før veileder har sagt sitt, og da vil jeg naturligvis samtykke.

4. Min holdning og innstilling til samarbeid skal utelukkende være positiv. Jeg vil der jeg kan ta initiativet til samarbeid, spesielt med mennesker jeg ikke har noe til overs for, slik at jeg kan lære og erfare om meg selv og andre.

5. Jeg vil ta all kritikk jeg får til meg uten å forklare, bortforklare eller forsvare meg. Jeg vil reflektere, vurdere og evaluere, jeg vil tenke på hva jeg kunne gjort annerledes og hvordan jeg kunne gjort det bedre og dermed få et rikere liv.

6. Jeg vil i eventuelle møtesituasjoner der noen forteller meg at jeg lenge har levd på en løgn for så å dolke meg i ryggen, prøve å holde hodet kaldt og ikke si ting de tilstedeværende oppfatter som frekke.

7. Jeg vil gjøre et hederlig forsøk på å moderere språket mitt og kun komme med veloverveide og gjennomtenkte uttalelser, slik at ingenting kan bli misforstått ei heller vridd og vrengt på og bli brukt mot meg ved senere anledninger.

8. Jeg vil slutte å være lat.

9. Jeg vil også i fremtiden tenke meg om to ganger før jeg forsøker å være ærlig.

7 Comments:

Blogger Morten Klaussen said...

Haha! For en solid bunke med svada!

11 mars, 2006 23:42  
Anonymous Anonym said...

Herlig blogg, selvironi på høyt nivå. Moro =)

12 mars, 2006 13:10  
Anonymous Anonym said...

Hilsen din venn, Stig

12 mars, 2006 13:11  
Anonymous Anonym said...

skjønner ikke morten klaussen ironi????
kpt

12 mars, 2006 17:58  
Anonymous Anonym said...

jeg ler! høyt!
misantropen må jo ha egne bud!

13 mars, 2006 12:12  
Anonymous Anonym said...

nei, klaus er faktisk blottet for ironi, den mosjøiske knølen! men draget på damene - det har han ja!

13 mars, 2006 20:05  
Blogger Trude said...

Ja, er ikke dette det velkjente og intelligente språket "ironsk", så vet ikke jeg!

Du er morsom, du Ingvild =)

16 mars, 2006 05:56  

Legg inn en kommentar

<< Home